Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kotor

Montenegro, Montenegró, Látnivalók

Kotor

Montenegró, Montenegro, Látnivalók
  • Cím: Stari grad Kotor Kotor, Montenegró

Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öböl legbelső csücskében fekvő Kotor. A várost középkori várfalak övezik. A közel 5 km hosszú, 3-10 m széles és helyenként 20 m magas védőmű körbefogja az egész óvárost, és magasra felkúszik a sziklák közé a Sveti Ivan erődítményig. Érdemes idáig felmászni, mert csodás a kilátás a városra.

Az óváros megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.

A Szt. Tripunról elnevezett templom Kotor székesegyháza és egyik népszerű látnivalója, amely távolról felismerhető két harangtornyáról.

Érdemes egy rövid séta keretében megtekinteni a város mutatós épületeit: az egész tengerpart legszebb épületei közé tartozik a 13. századi bizánci-román stílusban épült Szűz Mária-templom, érdekes még a Szent Lukács-templom 1195-ből, a 12. századi Szent Anna-templom a 15. századi freskókkal, vagy a Szent Klára-templom a 14. századi barokk oltárral.

A Kotor városa rendelkezik az Adria ezen szakaszán a legrégebbi tengerhajózási hagyományokkal, ennek emlékeit nézhetjük meg a Tengerészeti Múzeumban.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Kotor
Montenegró, Montenegro
Copyright: Joseph A Ferris III   Forrás: flickr

Montenegrói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!