Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Herceg Novi

Montenegro, Montenegró, Látnivalók

Herceg Novi

Montenegró, Montenegro, Látnivalók
  • Cím: Herceg Novi Montenegró

A települést eredetileg Sveti Stefannak hívták, a Herceg Novi elnevezést Tvrtko fejedelem unokaöccsétől, Stjepan Vukčić-től kapta.

Herceg Novi óvárosa a magas városfalak mögött, két erődítmény mögött védve fejlődött az évszázadok folyamán. A Tengeri erődöt (Forte Mare) a 14. században építették, később a törökök, majd az osztrákok is átépítették. Ma szabadtéri színház működik benne, augusztus elején filmfesztiválnak ad helyet.

A Kanli Kula (Véres torony) erődöt 1487-ben a törökök építették, védelmi szerepet töltött be és börtönként is használták. Jelenleg szabadtéri színházként működik, 1200 néző befogadására alkalmas.

A Spanyol-erőd már több mint fél évezrede uralkodik a város felett. Alapjait a spanyolok rakták le 1538-ban. Az építkezést a törökök folytatták és egy sor, I. Szulejmánt dicsőítő feliratot hagytak maguk mögött. Gyönyörű a kilátás innen a városra és a tenger öblére.

A Savina-kolostor az adriai egyházi épületek között a legszebbek közé tartozik. Helyén eredetileg egy 1030-ban épült apró templom állt. A 18. században, késő barokk stílusban épült főtemplomot Mária mennybemenetelének keresztelték el. A templom belsejében megcsodálhatjuk az ezüsttel díszített, értékes hegyikristály keresztet, a 16. és 19. századi freskókat, az 1795-ből származó ikonosztázt és a kolostor könyvtárában megőrzött értékes könyveket.

A 18. századi barokk stílusban épült Néprajzi Múzeumban a vidék történelmével kapcsolatos gyűjteményt tekinthetünk meg.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Herceg Novi
Montenegró, Montenegro
Copyright: rosafree13   Forrás: flickr

Montenegrói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!