Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Cetinje

Montenegro, Montenegró, Látnivalók

Cetinje

Montenegró, Montenegro, Látnivalók
  • Cím: Cetinje Montenegró
  • Nyitvatartás: Njegoš Múzeum
    Minden nap: 9:00 - 17:00

    Nemzeti Múzeum
    Minden nap: 9:00 - 17:00

A Montenegró hegyei között fekvő városmúzeum nehéz megközelíthetősége miatt sokáig az ország fővárosa volt. Ékes bizonyítéka annak, hogy  a montenegróiak fejlesztették és óvták hazájuk kulturális gazdaságát és fegyverrel a kezükben mindig harcra készek voltak.

Cetinje legjelentősebb műemléke a Szent Péter-kolostor, amely Ivan Crnojević volt rezidenciája helyén épült. Legrégebbi része, a kis kápolna a 15. századból származik. Itt működik az ország egyházi centruma és egy sor montenegrói uralkodó sírhelye is az épületben található. A kolostor múzeumában érdekes leleteket tekinthetünk meg.

Az uralkodói rezidenciának és kormányhivatalnak szánt épület a Biliárdlak, amelyet Petar Petrović Njegoš rendelt. Nevét az uralkodó szórakoztatására rendelt biliárdasztalról kapta. A Biljardában jelenleg a Njegoš Múzeum működik. Belépőjegy: 2 €.

Az 1867-ből származó I. Nikola Királyi Palotát 1925-ben Nemzeti Múzeummá alakították át, ahol zászlókat, különböző arcképeket, kitüntetéseket és fényképeket tekinthetünk meg. Belépőjegy: 2 €.Cetinje
Montenegró, Montenegro
Copyright: cory3d   Forrás: flickr

Montenegrói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!