Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Bar

Montenegro, Montenegró, Látnivalók

Bar

Montenegró, Montenegro, Látnivalók
  • Cím: Bar Montenegró

Stari Bar az újvárostól néhány km-re található a Rumija hegyvonulat lábánál. Ma csak holt városnak nevezik. A legrégebbi épületek a 10. és 11. századból származnak. A bejáratnál néha áll egy alkalmazott, aki 1 €-ért beenged, de időnként ingyen is be lehet jutni.

A területre vezető kapu a 14. századból származik, rajta egy velencei oroszlánt látunk. A Katedrális és a Szent György-templom a 12. századból való, a török uralom alatt lőporraktár volt benne. Az 1878-ban kiűzött török sereg menekülés közben felrobbantotta, ezzel 200 házat téve tönkre.

Barban, a kikötőtől egy tömbnyire keletre található a város legrégebbi műemléke, egy 6. századi templom alapjai.

Bar és Sutomore között, a közeli Ratac-félszigeten találhatók a 11. századi Ratac bencés rendi kolostor romjai. A közeli Spicben három kivételes templom tekinthető meg, amelyekben szokatlan módon egymás mellett áll egy katolikus oltár és a pravoszláv ikonosztáz.

A környéken kiterjedt olajfaligetek találhatók. A legérdekesebb a Barból Ulcinjba vezető régi út mellett található helyi famatuzsálem, amely a kutatók szerint több mint 2000 éves. Így Európa legöregebb fája, és még mindig terem rajta olajbogyó.Bar
Montenegró, Montenegro
Copyright: serg-157   Forrás: flickr

Montenegrói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!