Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Perast

Montenegro, Montenegró, Látnivalók

Perast

Montenegró, Montenegro, Látnivalók
  • Cím: Perast Montenegró
  • Telefon: 382 32 373 519
  • Nyitvatartás: Városi Múzeum:
    Hétfő - szombat: 9:00 - 17:00
    vasárnap: 9:00 - 14:00

Perast egy híres középkori tengerészváros a Kotori-öbölben, ahol az adriai-tenger e szakaszának legjobb állapotban megmaradt, összefüggő barokk épületegyüttesét nézhetjük meg. A város már a 16. századtól jelentős kikötő volt, híres hajóépítő műhelyekkel és tengerészeti iskolával. 

Perast a legdinamikusabban a 17. és 18. században fejlődött, ezt bizonyítják a többnyire barokk stílusú templomok és paloták.

Az 1693-ban épült Bujović-palota ma a Városi Múzeumnak ad otthont, a termekben a város történelmével összefüggő tárgyakat, hajózási könyveket, hajómaketteket, népi viseleteket és fegyvereket tekinthetünk meg. Nagyon értékes az orosz flotta zászlaja, amelyet Nagy Péter orosz cár személyesen ajándékozott Matija Zmajević kapitánynak, az 1714-es svédek elleni Gangutui csatában szerzett érdemeiért.

A város egyik legrégebbi műemléke a 15. századi Szent Miklós-templom, amelynek berendezése nagyon értékes.

A város melletti öbölből két sziget emelkedik ki: Gospa od Škrpjela (Szirti Madonna) területén egy 1630-ban épült barokk templom áll. A veszélyes utakról hazatérő tengerészek életük megmentéséért ezüstből készült lapokat adományoztak a templomnak. Összesen több mint 2500 darab gyűlt össze. 

A másik sziget Sveti Đorđe (Szent György), amely a perasti polgárok temetkezési helyeként szolgált. Egy bencés rendi kolostor található rajta. Itt kikötni sem szabad.

Belépőjegy a Városi Múzeumba:
Felnőtt: 2,50 €
Gyerek: 1,50 €Perast
Montenegró, Montenegro
Copyright: Michel27   Forrás: flickr

Montenegrói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!